Automobielbedrijf P. van de Ven B.V. bestaat inmiddels meer dan 100 jaar. Dat zou nooit gebeurd zijn zonder de rijke geschiedenis van het bedrijf.
Op 1 januari 1912 werd Johan van de Ven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, nadat een contract tot stand was gekomen met de Gazelle-rijwielfabrieken. Naast deze fietsenwinkel werd er nog een café en een taxibedrijf geëxploiteerd. Drie jaar later kwam er ook een contract tot stand met ESSO, toen genaamd: A.P.C. voor een benzinepomp.

historie1

In 1944 werd de firma ”J.J. v.d. Ven en Zn.” opgericht, welke vervolgens werd voortgezet door zoon Piet van de Ven, waarna, omstreeks 1952 Piet begon met het handelen in Ford Automobielen aan de Wilhelminalaan 3 te Vessem. Dat wil zeggen dat bijna 75 jaar geleden de eerste fundamenten van het huidige pand werden gelegd.

Historie2

Na een grote verbouwing in 1956 werd ook het Ford B-dealerschap verkregen wat wederom tot een verbouwing leidde van de werkplaats. In 1968 werd ook de showroom flink aangepakt inclusief een uitbreiding. Het succes was zo enorm dat 2 jaar later nogmaals de werkplaats en magazijn werden uitgebreid. Daarnaast werd het hoofd-dealerschap van Ford verkregen. Een mijlpaal was bereikt!
Het bedrijf werd succesvoller en groter, en werd in 1977 nogmaals verbouwd!

Historie3

In de jaren ’80 kwamen de broers van de 3de, huidige generatie tevoorschijn: Broers Johan en Walter van de Ven. Uiteraard groeide zij beide op met Ford-genen. Hun intrede in het bedrijf heeft geresulteerd in het overnemen van het bedrijf. In 1991 deed ook Eric Jansen zijn intrede in het bedrijf, welke het bedrijf begin 2018 volledig heeft overgenomen.  Vanaf 2019 gaat P. van de Ven niet verder als Ford dealer door het leven, maar als autobedrijf voor alle merken en úw Specialist in Ford.

stel-uw-vraag-p-van-de-ven

Vanaf 1 juli is P. van de Ven verhuisd naar een A-locatie aan de Industrieweg 25 in Hapert. Een bedrijfspand vol in het zicht voor iedereen die vanaf de snelweg richting Hapert, Bladel gaat. Het pand is toekomstbestendig qua energieverbruik, milieueisen en was al volledig ingericht als garagebedrijf.

In de showroom van P. van de Ven hebben 1000-en spiksplinternieuwe automobielen gestaan welke allemaal een tevreden eigenaar hebben gevonden. Kom eens langs en proef onze Brabantse gastvrijheid!

Blijf maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over ons bedrijf en acties.
U kunt zich hieronder aanmelden.