Afmetingen bedrijfswagen hoe werkt dat?
De afmetingen van bedrijfswagens worden altijd vermeld met een bepaalde L en H, dus lengte en hoogte, bijvoorbeeld L2H1 (lengte 2, hoogte 1). Bij het kopen van een bedrijfswageninrichting is het erg belangrijk om de afmetingen van het voertuig te kennen.
Zijn de afmetingen bedrijfswagens per model anders?
Ja, ieder merk heeft meerdere modellen, ook Ford heeft meerdere bedrijfswagens in verschillende modellen en carrosserieën op de markt gebracht. Zo is er voor vrijwel elke ondernemer een geschikte Ford om te kopen of financial leasen. Het is daarentegen wel belangrijk om goed te kijken naar de exacte maten van je gewenste Ford bedrijfswagen.
De maten van de Ford bedrijfswagens worden aangeduid met een zogeheten L/H-combinatie. Hierbij staat ‘L’ voor de lengte van het voertuig. De ‘H’ staat voor de hoogte van het voertuig. Het cijfer achter de L/H-combinatie geeft dus de verhouding weer tussen de lengte en de hoogte van het voertuig.
Een voorbeeld: Een L1H1 model is het standaard model van een Ford Transit bedrijfswagen. Een Transit L2H1 model is dan even lang, maar wel een slag hoger.
Maar let op: de L/H-combinaties kunnen per merk en model verschillen. Zo heeft een Ford Transit L1H1 andere afmetingen dan een Ford Transit Custom L1H1. Zorg er dus voor dat je de afmetingen van je gewenste bedrijfswagen goed controleert.
Hoe kan ik dan de juiste afmetingen van de bedrijfswagen kiezen?
Het kiezen van de juiste afmetingen van je bedrijfswagen is essentieel. Het maakt hierbij niet uit wat voor type goederen je vervoert. Het kiezen van de juiste afmetingen zorgt ervoor dat jij je laadruimte optimaal kunt benutten. Hierdoor kun je efficiënter werken en bespaar je tijd.
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste L/H-combinatie van je gewenste bedrijfswagen? Wij helpen je hieronder op weg.
EJ bedrijfswagens heeft een paar tips bij het kiezen van de juiste afmetingen.
Hieronder hebben wij de 5 belangrijkste tips voor het kiezen van de juiste grootte van je bestelwagen opgesomd.
- Analyseer je behoeften: Begin met een grondige analyse van je bedrijfsbehoeften. Hoe vaak ga jij de bestelbus gebruiken? Hoeveel lading moet je vervoeren? Heb je speciale vereisten zoals koeling of planken? Beantwoord deze vragen om de optimale grootte te bepalen.
- Toekomstplannen: Denk vooruit. Als je van plan bent om in de toekomst te groeien, overweeg dan een bestelbus die iets groter is dan je huidige behoeften om toekomstige groei op te vangen zonder direct een nieuwe bus te moeten aanschaffen.
- Houd rekening met wettelijke beperkingen: Controleer de lokale wet- en regelgeving met betrekking tot voertuiggrootte en gewicht. Je wilt geen boetes krijgen of in overtreding zijn vanwege een te grote bestelbus.
- Parkeermogelijkheden: Heb je voldoende ruimte om een grotere bedrijfswagen te parkeren, zowel bij je bedrijf als bij klanten? Of kun je je grote bus parkeren in de stad waar je werkzaamheden verricht?
- Begroot de kosten: Het kopen en onderhouden van een bestelbus kan duur zijn. Overweeg niet alleen de aanschafprijs, maar ook de brandstofkosten, verzekering, onderhoud en reparaties. Een zuinigere, kleinere bestelbus kan op de lange termijn kosteneffectiever zijn.
Blijf maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over ons bedrijf en acties.
U kunt zich hieronder aanmelden.